Tři dny s výborným jídlem a nápoji potřetí

04.06.2014 19:35

    Ve dnech 6. až 8. června 2014 na nádvořích a terasách brněnského Špilberku mají sraz všichni gurmáni a přátelé vybraného jídla, lahůdek i lahodných nápojů z města i širokého okolí. Konat se bude Špilberk Food Festival, a to již třetí ročník. Akci, která slibuje mimořádné gastronomické zážitky, si návštěvníci z loňska i předloňska pochvalovali, takže lze i letos očekávat hojnou návštěvu. Počasí má vyjít, a tak po výstupu na Špilberk, který jako každý správný hrad stojí na kopci, čeká na každého nesnadný výběr ze čtrnácti menu připravených předními šéfkuchaři významných restauračních provozů jižní Moravy. Pro někoho bude možná překvapením festivalová směnárna. Českou korunu, sic jistě pevnou, je třeba směnit za festivalovou měnu: floreny. Ty získáme se vstupenkou, případně další nakoupíme. Jen za ně možno vybírat a získat, co zaujme zrak a potěší chuť. Počasí má být příjemně teplé, o to více je třeba počítat i s florenyi na nápoje.

    Jako každoročně nemůže ani letos chybět nabídka ze Starého Brna, pivovaru, který umí oslovit téměř již sto padesát let. Návštěvníci budou moci ochutnat například Starobrno nefiltrovaný ležák či extra chmelený Starobrno Drak.

    Připravena je soutěž o exkluzivní produkt pivovaru: Starobrno Reserva 2013 a také trojnásobný mistr světa v sabráži pan Kamil Prokeš (na snímku). Ten setne bez váhání hrdlo každé láhvi a to nejen tradiční šavlí, ale třeba i sekyrkou či popelníkem. Špilberk zve na tři červnové dny s výšlapem za dobrou chutí i zajímavou podívanou.  (št)

 

Foto: archiv

 

Kontakt

SYNDIKÁT NOVINÁŘŮ JIŽNÍ MORAVY Mečová 368/5
Brno
602 00